Cinemax
2010. július 02. írta: kirchner

Cinemax

A Cinemax (rövidítve Max) egy éjjel-nappal fogható prémium mozicsatorna, mely a világ minden tájáról származó legsikeresebb, díjnyertes mozifilmeket mutatja be. A televíziót az HBO Inc. működteti, melynek tulajdonosa a Time Warner.

Története

A csatorna az HBO riválisaként indult 1980-ban. A Cinemax szóvivője elmondta, hogy a televízió csak filmeket fog vetíteni. (Az HBO ekkor szélesebb műsorstruktúrával jelentkezett: dokumentumfilmek, rajzfilmek stb.) A Cinemax először 1950-es és 70-es filmeket kezdett sugározni. A csatornára előfizetők száma egyre gyarapodott, a televízió nagy népszerűségre tett szert az HBO-ra előfizetők körében. Több kábelszolgáltató ezért úgy döntött, hogy a két csatornát egy csomagban fogják kínálni. A televízió az 1990-es években megváltoztatta műsorstruktúráját: mindennap egy adott film témát vetített (például hétfőn csak komédiát játszott). 2008. szeptember 1-jén elindult a Cinemax nagy felbontású (HD) adása.

Adatok
Indult 1980. augusztus 1.
Tulajdonos HBO Inc. (Time Warner)
Kép felbontása 480i (SDTV)
1080i (HDTV)
Székhely New York City
Társcsatornák HBO
Vételkörzet
Földi sugárzás
Szolgáltató Csatorna
Antenna Digital  
Műholdas vétel
Szolgáltató Csatorna
UPC Direct  
DigiTV  
T-Home Sat TV  
Hello HD  
Kábeles vétel
Szolgáltató Csatorna
UPC  
T-Kábel  
Fibernet  
DigiKábel  
TvNetWork  
TVnet  
PARISAT  
PR-Telecom  
RCS (Romanian Cable System)  
IPTV ADSL-en keresztül
Szolgáltató Csatorna
T-Home  
TVnet  
InviTV

A bejegyzés trackback címe:

https://tvtarsasagok.blog.hu/api/trackback/id/tr182103697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása