Duna TV
2010. január 17. írta: kirchner

Duna TV

Rövid története:

A Duna Televízió a multimédia korszakának hajnalán született, műsora 1992 karácsonyán indult egy közvetítőkocsiból, s mára öt kontinensen, tizenötmillió nézőhöz jut el, hidat teremtve az anyaország és a határon túli nemzettestek között. Vállalt küldetése, hogy hiteles tájékoztatást nyújtson hazai és külföldi eseményekről, kulturális teret képezzen a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyarok számára. Az összetartozás, a konszenzus, a tolerancia tévéje. Egészként kezeli a magyarságot világnézeti és politikai törésvonalaktól függetlenül. De szervező erő is egyben, amely nemcsak tükrözi a megtörtént eseményeket, hanem mozgósít, összekapcsol ─ s ebben határozottan különbözik más televízióktól.

Az összmagyarság műholdas televíziójának ötlete a Magyarok III. Világtalálkozóján fogalmazódott meg 1992 nyarán Budapesten. Az “égi köldökzsinór” terve összhangban áll az alkotmánnyal is, amely a 6. paragrafus (3) bekezdésében így fogalmaz: “A Magyar Köztársaság felelősséget érez a határon túl élő magyarság sorsáért, és előmozdítja a Magyarországgal való kapcsolatok ápolását.” A testület első elnöke Csoóri Sándor volt. www.dunatv.hu/footer/szervezet/szervezet/adunateleviziotortenete.html

 

Indulás dátuma 1992. december 24.
Társaság Duna Televízió Zrt.
Tulajdonos Hungária Televízió Közalapítvány
Ország Magyarország
Székhely 1016 Budapest, Mészáros utca 48.
Társcsatornái Duna II Autonómia
Weboldal http://www.dunatv.hu
Vételkörzet
Földi sugárzás
Antenna Digital  
MinDigTV  
Műholdas vétel
Hot Bird 6  
Hot Bird 8  
UPC Direct  
Digi TV  
T-Home Sat TV  
Hello HD  
Kábeles vétel
UPC  
T-Kábel  
Fibernet  
DigiKábel  
TvNetWork  
TVnet  
PARISAT  
IPTV ADSL-en keresztül
T-Home  
TVnet  
InviTV  
Externet  
Interware

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tvtarsasagok.blog.hu/api/trackback/id/tr281678807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása