RTL Klub
2010. január 15. írta: kirchner

RTL Klub

Története:

RTL (Radio Télévision Luxembourg) Klub

A Magyar RTL Televízió Zrt. (M-RTL Zrt.) Magyarországon bejegyzett társaság, amely a luxemburgi székhelyű RTL Group konszern tulajdonában van. A Társaság 1997. április 8-án alakult meg azért, hogy az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) által magyarországi, földfelszíni, országos, kereskedelmi televíziós csatorna megalapítására kiírt pályázatra jelentkezzen. A felajánlott 2 engedély közül az egyiket az M-RTL Rt. nyerte el. A kezdeti koncessziós időszak 15 év. A Műsorszolgáltatási Megállapodás aláírására 1997. július 9-én került sor, ez az időpont tekinthető az engedély kezdőnapjának. A Társaság által működtetett RTL Klub televíziócsatorna a kísérleti adást 1997. október 6-án kezdte meg, majd október 27-én indult az „igazi” műsor.

Amellett, hogy népszerű műsorok futnak náluk, hazai gyártású produkcióikkal több száz embernek adnak munkát, a magyar filmgyártás támogatásával tucatnyi mozifilm elkészítéséhez biztosítanak anyagi hátteret, számos jótékonysági akciót, kulturális és sporteseményt karoltak fel az elmúlt években.

Már a kezdetektől fogva a TV2 vetélytársa.

Az RTL Klub magyarországi, országos, földfelszíni, kereskedelmi televíziós csatorna, a magyar televíziós piac és a hazai filmgyártás egyik legjelentősebb résztvevője.
 

Indulás dátuma 1997. október 6.
Társaság M-RTL Rt.
RTL Group
Tulajdonos CLT UFA S.A. (49%)
IKO – MATÁV Média Holding Rt. (31%)
Pearson Netherlands B.V. (20%)
Ország Magyarország
Vételi terület 86%
Székhely 1222 Budapest, Nagytétényi út 29. (Media Center Campona)
Weboldal http://www.rtlklub.hu
Vételkörzet
Földi sugárzás
Antenna Hungária  
Antenna Digital  
MinDig TV  
Műholdas vétel
UPC Direct  
DigiTV  
T-Home Sat TV  
Hello HD  
Kábeles vétel
UPC  
T-Kábel  
Fibernet  
DigiKábel  
TvNetWork  
TVnet  
PARISAT  
RCS (Romanian Cable System)  
PR-TELECOM  
IPTV ADSL-en keresztül
T-Home  
TVnet  
InviTV  
Externet  
Interware  



Lefedettség:


Az RTL Klub mintegy 94%-os lefedettséget biztosít, mely nagyjából azonos a TV2-ével. Az M1 által biztosított lefedettség 99%-os, kábeltévével pedig mintegy 50% érhető el a 3,6 milliós televíziós háztartásból. A DIGI TV és a Max Tv Romania által Románia és Szlovákia egész területén fogható a magyar csomag részeként. Ezen kívül több kábelszolgáltató is közvetíti az RTL Klub műsorait (például RCS & RDS).

A bejegyzés trackback címe:

https://tvtarsasagok.blog.hu/api/trackback/id/tr961675912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása