Euronews
2013. december 23. írta: kirchner

Euronews

Az Euronews egy többnyelvű, pán-európai hírcsatorna, mely adását 1993 januárjában kezdte meg. A 24 órás televízió egyidejűleg tizenegy nyelven érhető el: arab, angol, francia, görög, német, olasz, spanyol, portugál, orosz, török és magyar nyelveken.A csatornát az Európai Bizottság azzal bízta meg, hogy többségében EU-val kapcsolatos műsorokat sugározzon.

Az Euronews 300 millió háztartásban van jelen, 151 országban világszerte. A csatorna ebből 179 millió európai háztartásban található meg, megelőzve ezzel a CNN International-t, a BBC World News-t és a CNBC Európát.

Az Antenna Hungária 2009. augusztus 28-án elindította Magyarországon a hírcsatorna tesztsugárzását a MinDig TV földi digitális televíziós platformján, mely magyar, angol, német és francia nyelven érhető el.

2013. május 30-án 11 órakor indult el a magyar nyelvű Euronews.

Adatok
Indult

1993. január 1. (Lyon)

2013. május 30. (Magyarország)
Tulajdonos SOCEMIE
Ország Európa

A bejegyzés trackback címe:

https://tvtarsasagok.blog.hu/api/trackback/id/tr155789402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása