HBO
2010. október 05. írta: kirchner

HBO

Az HBO (teljes nevén: Home Box Office) az amerikai Time Warner cég leányvállalata, mely prémium, mozi csatornákat működtet HBO és Cinemax neveken. Mindkét csatorna 24 órás, fizetős műsorkínálattal szolgál, melyet kiegészítenek még a multiplex csatornák és a HD (magas felbontású) tükörcsatorna. USA-ban több mint 38 millió előfizetőjük van és világszerte közel 150 országban érhetőek el. Az HBO 1972. november 8-án kezdte meg műsorszórását az USA-ban; 1991. szeptember 28-án indult a csatorna magyar változata. Kezdetekben a műsorokat videokazettán terjesztették, mivel nem volt műholdas sugárzás. Ezt úgy oldották meg, hogy vonatvezetőkkel küldték el az adott városba a kazettákat, és az állomáson pedig várta őket a kábeltelevíziós társaság munkatársa. Minden műsor minden városban, ahol elérhető volt az HBO - ugyanabban az időben indították el az adást. Kezdetben narrátoros hangalámondásos módszerrel mentek a műsorok, nem volt szinkron. A csatorna műholdra kerülése után a kazettás módszer megszűnt, illetve a narrátort is felváltotta a szinkronhang. Magyarországon a kábeltelevízió társaságok általában külön csomagban vagy prémium csatornaként forgalmazzák az HBO műsorát.

A magyar HBO szinkronstúdiója 2009. április 1-jétől megszűnt. Az itt készült munkák jelentős része - információk szerint - az SDI stúdiójába került.

Adatok
Indult 1991. szeptember 28. Magyarországon, (az USA-ban 1972. november 8.)
Társaság Time Warner
Ország Magyarország
Vételi terület országos
Székhely 1117 Budapest,
Irinyi József u 4-20.
Társcsatornák HBO HD
HBO2
HBO Comedy
Cinemax
Cinemax 2
Vételkörzet
Földi sugárzás
Szolgáltató Csatorna
Antenna Digital  
MindigTv extra (kódolt)  
Műholdas vétel
Szolgáltató Csatorna
UPC Direct  
DigiTV  
T-Home Sat TV  
Hello HD  
Kábeles vétel
Szolgáltató Csatorna
UPC  
T-Home Kábel TV  
Fibernet  
DigiKábel  
TvNetWork  
PARISAT  
IPTV ADSL-en keresztül
Szolgáltató Csatorna
T-Home  
TVnet  
InviTV  
Externet  
Interware  
Hivatalos oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://tvtarsasagok.blog.hu/api/trackback/id/tr322738281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása